Emeletes Élvezet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
1. réteghez:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- kevés tej
2. réteghez:
- 20 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 2 dl hulala
- 1 cs vaníliás cukor
3. réteghez:
- 2 cs vaníliás krémpor (hidegen keverhető)
- 5 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
4. réteghez:
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor
- csoki reszelék
Elkészítése:
A darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel (csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen).
Egy közepes tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le és belenyomkodjuk a keksztésztát.
A túrót, ha darabos, krémesítjük, összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítjuk.
Az krémport a tejjel jó felverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrémre simítjuk.
A tejszínt felverjük a porcukorral, és a vaníliás krémre kenjük. A tetejére reszelt csokoládét szórunk és hűtőbe tesszük tálalásig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »