Emeletes élvezet recept

Hozzávalók:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 5 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- kevés tej
- 20 dkg túró
- 4 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag vaníliás krémpor
- 5 dl tej
Elkészítése:
A darált kekszet összegyúrom az 5 dkg cukorral, margarinnal, és egy kevés tejjel, csak annyival, hogy linzer tészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe, vagy tortaformába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le. A tésztát kinyújtom, és a formába teszem. A túrót összekeverem a vaníliás cukorral, majd a habbá vert habtejszínnel, és a kekszre simítom. A krémport az 5 dl tejjel jó sokáig keverem, minél tovább keverem, annál keményebb lesz. Ezt a túrókrém tetejére kenem. A habtejszínt felverem a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd a krémre teszem. Tetejére csokit reszelek, és a hűtőbe teszem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »