Emeletes élvezet recept

Hozzávalók:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 5 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- kevés tej
- 20 dkg túró
- 4 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag vaníliás krémpor
- 5 dl tej
Elkészítése:
A darált kekszet összegyúrom az 5 dkg cukorral, margarinnal, és egy kevés tejjel, csak annyival, hogy linzer tészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe, vagy tortaformába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le. A tésztát kinyújtom, és a formába teszem. A túrót összekeverem a vaníliás cukorral, majd a habbá vert habtejszínnel, és a kekszre simítom. A krémport az 5 dl tejjel jó sokáig keverem, minél tovább keverem, annál keményebb lesz. Ezt a túrókrém tetejére kenem. A habtejszínt felverem a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd a krémre teszem. Tetejére csokit reszelek, és a hűtőbe teszem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »