Diós bonbon házilag recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 100 g darált dió
- 100 g porcukor
- 1/2 teáskanál instant kávépor
- 1-2 ek. forró víz
Tetejére:
- 3 dkg csoki
- 1/2 teáskanál olaj/ 5 g vaj
- 15-17 dió
Elkészítése:
A diót meg a cukrot szárazon összekevertem, a forróvízben feloldottam a kávét, majd a cukros diós elegyhez öntöttem, és gyors mozdulatokkal összegyúrtam. Fél órára betettem a hűtőbe. Azután két réteg sütőpapír között kétujjnyi vastagra kézzel elnyomkodtam, és egy kisméretű pogácsaszaggatóval köröket szaggattam belőle.
A vajjal felolvasztott csokit rákentem a tetejükre és mindegyiket fél szem dióval dekoráltam.
Pár órát hagyjuk száradni fogyasztás előtt.
Tipp:
Úgy érdemes kiszaggatni, hogy 12-14 darab jöjjön ki ebből a mennyiségből. Nagyon finom, de eléggé tömény édesség, sokat nem kell egyszerre enni belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

