Diós bonbon házilag recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 100 g darált dió
- 100 g porcukor
- 1/2 teáskanál instant kávépor
- 1-2 ek. forró víz
Tetejére:
- 3 dkg csoki
- 1/2 teáskanál olaj/ 5 g vaj
- 15-17 dió
Elkészítése:
A diót meg a cukrot szárazon összekevertem, a forróvízben feloldottam a kávét, majd a cukros diós elegyhez öntöttem, és gyors mozdulatokkal összegyúrtam. Fél órára betettem a hűtőbe. Azután két réteg sütőpapír között kétujjnyi vastagra kézzel elnyomkodtam, és egy kisméretű pogácsaszaggatóval köröket szaggattam belőle.
A vajjal felolvasztott csokit rákentem a tetejükre és mindegyiket fél szem dióval dekoráltam.
Pár órát hagyjuk száradni fogyasztás előtt.
Tipp:
Úgy érdemes kiszaggatni, hogy 12-14 darab jöjjön ki ebből a mennyiségből. Nagyon finom, de eléggé tömény édesség, sokat nem kell egyszerre enni belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

