Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diabetikus rumosdió szaloncukor recept

Diabetikus rumosdió szaloncukor
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 150g darált dió
    • 50 g nyírfacukor por
    • 2 dkg mazsola
    • 1 tk rum aroma (én másfelet tettem bele, de ez ízlés dolga)
    • 15-20 ml víz

    A burkoláshoz:
    1. keserű kakaó
    2. darált dió
    3. 50 g cukormentes étcsoki+ 2 tk olaj, esetleg a tetejére egy kis dió.
    4. hagyjuk úgy, ahogy van :-)

    Elkészítése:

    A mazsolát alaposan mossuk meg, majd áztassuk be.A darált diót és a nyírfacukor port késes robotgépben néhányszor forgassuk át, hogy teljesen finom port kapjunk. Adjuk hozzá a rum aromát és a vizet, végül a lecsepegtetett mazsolát. Gyúrjuk össze és a masszából formázzunk szaloncukrokat. Ha kakaóporral vagy darált dióval akarjuk bevonni, akkor már hempergethetjük is.

    Ha csokival szeretnénk burkolni, akkor egy kis időre tegyük hűvös helyre. Vízgőz fölött olvasszuk össze a csokit az olajjal. A szaloncukroknak megmárthatjuk csak a két végét, vagy készíthetünk csokoládéburkot is rá. Ehhez a szaloncukrokat egyesével fektessük egy villára és merítsük a csokiba. a tetejére egy kiskanállal locsoljuk a csokit.

    A megmártott szaloncukrokat a legjobb sütőpapírral borított felületen dermeszteni, így egy mozdulattal lejönnek majd. Persze ez sem kötelező, egy sima tányéron vagy műanyag tálcán is hagyhatjuk, így dermedés után egy széles pengéjű késsel le lehet emelni róla. Bármelyiket is használjuk, a megmártott szaloncukrokat néhány órára tegyük hűvös helyre, hogy a csoki megkössön.

    Tipp:

    1.A nyírfacukor port én nagyon szeretem. Az egyetlen hátránya, hogy hajlamos összeállni. A dolog könnyen kiküszöbölhető, ha felhasználás előtt forgókéses robotgépben átforgatjuk néhányszor. Ebben a receptben a dióval együtt. Így el fognak tűnni a rögök a nyírfacukorból, és biztos nem marad darabos a dió sem.

    2.A csokoládéval burkolt szaloncukrot tudjuk a legtovább eltartani, mert a csoki nem engedi kiszáradni a belsejét. Bár nem hiszem, hogy bárki túl sokáig tologatná.

    Ezt a szaloncukrot többféleképpen lehet burkolni, a képeken láthattok is néhány verziót. Ezeken túl szerintem jó ötlet őrölt dióba vagy keserű kakaóporba hempergetni. A lényeg, hogy egy adaghoz egyet válasszunk ki, így fogjuk tudni pontosan kiszámolni a szénhidráttartalmat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá