Desszert teknős recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 ek porcukor
- 2 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- 4 dl habtejszín
- 1 csomag piskóta tallér
- 3 banán
- 1 citrom
- 6 db kivi
- 2 db szegfűszeg
Elkészítése:
A tejfölt elkeverjük a porcukorral és a vanília cukorral, majd belereszeljük a citrom héját és hozzáadjuk a citrom levét. A habtejszínt habbá verjük, majd óvatosan ( a habot nem törve) összekeverjük az ízesített tejföllel.
Ezt követően egy tálcán ovális alakban teszünk egy réteg krémet, majd rá egy sor piskóta tallért, aztán kisebb átmérőben ismét egy sor krémet és újabb sor piskóta tallért.
A tetejét a citromos krémmel zárjuk, majd kivi szeletekkel beborítjuk. A banánból elkészítjük a teknős lábait illetve farkincáját, a citrom feléből és a szegfűszegből pedig a fejét. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, amíg a piskóta megpuhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

