Cukormentes kézműves étcsokoládé házilag recept
Hozzávalók:
- 3 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 3 evőkanál zsírszegény kakaópor
- 1 evőkanál természetes édesítőszer
- aszalt gyümölcsök, magok ízlés szerint
Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük és szilikonos csokiformába öntjük. 3-4 percig hagyjuk hűlni, majd a tetejét megszórjuk ízlés szerint magvakkal és/vagy cukormentes aszalt gyümölcsökkel. Én szeletelt mandulával és aszalt sárgabarackkal készítettem.
Hűtőbe tesszük és hagyjuk teljesen megdermedni, majd díszes papírba csomagolva átadjuk annak, akinek örömet szeretnénk szerezni vele. :)
Tipp:
Ízlés szerint bármivel fűszerezhető (fahéjjal, chilivel, stb.), megszórható aszalt gyümölcsökkel, magvakkal, kókuszreszelékkel, stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

