Csokoládékosárkák mogyoróvajas-sütőtökkrémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12,5 dkg étcsokoládé (80%-os)
- 30 dkg sütőtök (előtte megsütve)
- 2-3 ek mogyoróvaj (édes)
- porcukor (ízlés szerint)
- 1 mk őrölt fahéj
Elkészítése:
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd egy ecsettel kenjük ki a szilikonos muffin formákat. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen.
Amikor a csokoládé megdermedt, vegyük ki a formákat a hűtőből és ismét kenjük rá egy réteg csokoládét. Ezután megint tegyük be a hűtőbe dermedni.
Az előzőleg megsütött sütőtököt tegyük bele egy tálba, és adjuk hozzá az édes mogyoróvajat, majd ízlés szerint porcukrot, és őrölt fahajat. Ezután keverjük alaposan össze.
A csokoládéval kikent formákat vegyük ki a hűtőből, majd óvatosan fordítsuk ki a formából. Ezután kanalazzuk bele a mogyoróvajas-sütőtökkrémet, majd a maradék olvasztott csokoládéval csorgassuk meg. (vigyázzunk hogy a meleg csokoládé ne folyjon rá a csokoládékosárkákra, mert különben azok megolvadnak)
Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára, (akár egész éjszakára) hogy az ízek jól összeérjenek.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »