Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládékosárkák mogyoróvajas-sütőtökkrémmel recept

Csokoládékosárkák mogyoróvajas-sütőtökkrémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12,5 dkg étcsokoládé (80%-os)
    • 30 dkg sütőtök (előtte megsütve)
    • 2-3 ek mogyoróvaj (édes)
    • porcukor (ízlés szerint)
    • 1 mk őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd egy ecsettel kenjük ki a szilikonos muffin formákat. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen.

    Amikor a csokoládé megdermedt, vegyük ki a formákat a hűtőből és ismét kenjük rá egy réteg csokoládét. Ezután megint tegyük be a hűtőbe dermedni.

    Az előzőleg megsütött sütőtököt tegyük bele egy tálba, és adjuk hozzá az édes mogyoróvajat, majd ízlés szerint porcukrot, és őrölt fahajat. Ezután keverjük alaposan össze.

    A csokoládéval kikent formákat vegyük ki a hűtőből, majd óvatosan fordítsuk ki a formából. Ezután kanalazzuk bele a mogyoróvajas-sütőtökkrémet, majd a maradék olvasztott csokoládéval csorgassuk meg. (vigyázzunk hogy a meleg csokoládé ne folyjon rá a csokoládékosárkákra, mert különben azok megolvadnak)

    Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára, (akár egész éjszakára) hogy az ízek jól összeérjenek.

    Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá