Csokoládékosárkák mascarponekrémmel és karamellizált őszibarackkal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók 8 db szilikonos muffin formához:
- 1 tábla 60%-os csokoládé
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg fehér csokoládé
- 1 cs vaníliás cukor
- porcukor
- reszelt citromhéj
- 2 dl Hulala (v. habtejszín)
Karamellizált őszibarack:
- 3-4 db őszibarack
- 2-3 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- őrölt fahéj
- 1 dl fehér bor
Elkészítése:
A csokoládét gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel.
A szilikonos muffin formákat ecsettel kenjük ki egy réteg csokoládéval, majd pár percre helyezzük be a hűtőszekrénybe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
Ezután vegyük ki a hűtőből, majd kenjünk rá még egy réteg csokoládét, és ismét tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Végül harmadszor is kenjük meg egy réteg csokoládéval, majd ismét a tegyük be a hűtőbe pár percre.
Amikor a csokoládé már szépen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd óvatosan kicsit lazítsuk körbe a forma tetején a csokoládét, végül pedig egy óvatos mozdulattal fordítsuk ki a formából.
Ezután a csokoládé kosárkákat felhasználásig tegyük vissza a formába, majd a hűtőszekrénybe.
A fehér csokoládét szintén gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni.
A mascarponét keverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal, majd keverjük hozzá a kihűlt, de még folyós, olvasztott csokoládét.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés-csokoládés krémhez.
Az őszibarackokat hámozzuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel, és csepegtessük meg citromlével.
Egy serpenyőbe tegyük bele a cukrot, majd karamellizáljuk világos barnára. Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a feldarabolt barackot, szórjuk meg a vaníliás cukorral, és őrölt fahéjjal, majd óvatosan keverjük össze. Tegyük vissza a tűzre, és öntsük hozzá a bort, szintén keverjük össze, majd pár perc alatt karamellizáljuk meg az őszibarackot. (Ezalatt az idő alatt a leve szépen besűrűsödik)
Az elkészült barackdarabokat szedjük ki egy tányérra, majd teljesen hűtsük ki.
Közvetlenül tálalás előtt töltsük meg a csokoládé kosárkákat a mascarponés-csokoládés-habos krémmel, majd a tetejére kanalazzuk rá a karamellizált őszibarackot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »