Csokis-kókuszos köles rúd recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 bögre hántolt köles (2,5 dl)
- 2 ek barna cukor vagy méz
- 1 cs vaníliás cukor vagy 1 vanília rúd
- negyed citrom leve és reszelt héja
- 1 ek kókuszreszelék
- ízlés szerint reszelt csokoládé
A bevonóhoz:
- margarin
- 300 g étcsoki
Elkészítése:
A kölest megmosom, kétszeres mennyiségű vízben nagyon puhára (10-15 perc), szinte mászkosra főzöm. Ha elfő a víz alóla könnyen leragad, ezért azt lehet pótolni közben. Ha kihűlt kissé, akkor keverem bele a többi hozzávalót. 15 percre a mélyhűtőbe teszem, hogy tudjak belőle könnyen formázni rudacskákat.
Közben gőz felett megolvasztom a csokit a margarinnal, belemártogatom a rudakat és ismét 15 percre a mélyhűtőbe teszem.
Ezután tálalható és nagyon nagy sikere lesz!
Tipp:
Sütőpapírra tanácsos a bevont rudakat tenni, mert a tányérra leragad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »