Csokis-kókuszos köles rúd recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 bögre hántolt köles (2,5 dl)
- 2 ek barna cukor vagy méz
- 1 cs vaníliás cukor vagy 1 vanília rúd
- negyed citrom leve és reszelt héja
- 1 ek kókuszreszelék
- ízlés szerint reszelt csokoládé
A bevonóhoz:
- margarin
- 300 g étcsoki
Elkészítése:
A kölest megmosom, kétszeres mennyiségű vízben nagyon puhára (10-15 perc), szinte mászkosra főzöm. Ha elfő a víz alóla könnyen leragad, ezért azt lehet pótolni közben. Ha kihűlt kissé, akkor keverem bele a többi hozzávalót. 15 percre a mélyhűtőbe teszem, hogy tudjak belőle könnyen formázni rudacskákat.
Közben gőz felett megolvasztom a csokit a margarinnal, belemártogatom a rudakat és ismét 15 percre a mélyhűtőbe teszem.
Ezután tálalható és nagyon nagy sikere lesz!
Tipp:
Sütőpapírra tanácsos a bevont rudakat tenni, mert a tányérra leragad.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »