Csokis-kókuszos köles rúd recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 bögre hántolt köles (2,5 dl)
- 2 ek barna cukor vagy méz
- 1 cs vaníliás cukor vagy 1 vanília rúd
- negyed citrom leve és reszelt héja
- 1 ek kókuszreszelék
- ízlés szerint reszelt csokoládé
A bevonóhoz:
- margarin
- 300 g étcsoki
Elkészítése:
A kölest megmosom, kétszeres mennyiségű vízben nagyon puhára (10-15 perc), szinte mászkosra főzöm. Ha elfő a víz alóla könnyen leragad, ezért azt lehet pótolni közben. Ha kihűlt kissé, akkor keverem bele a többi hozzávalót. 15 percre a mélyhűtőbe teszem, hogy tudjak belőle könnyen formázni rudacskákat.
Közben gőz felett megolvasztom a csokit a margarinnal, belemártogatom a rudakat és ismét 15 percre a mélyhűtőbe teszem.
Ezután tálalható és nagyon nagy sikere lesz!
Tipp:
Sütőpapírra tanácsos a bevont rudakat tenni, mert a tányérra leragad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »