Csokibomba nyalóka recept
Hozzávalók
- darált keksz (30-40 dkg)
- nutella (2-3 ek)
- csoki puding (a csomagoláson leírtak szerint elkészítve)
- porcukor (ízlés szerint)
Továbbá:
- 15 dkg étcsokoládé
- színes szórócukor
- hurkapálca
Készíthetjük csak nutellával, vagy csak csokipudinggal! 😉
Elkészítése:
A kekszet tálba öntjük, hozzáadjunk a nutellát, és annyi készre főzött csokipudingot, amivel összeáll a masszánk. Fontos, hogy ne legyen túl lágy, mert akkor a pálcák nem fognak megállni benne! Gyúrjunk apró golyókat belőle, sorakoztassuk sütőpapírra, szúrjunk a közepükbe méretre vágott hurka-, vagy saslikpálcákat.
Vízgőz felett olvasszuk meg a csoki 2/3-át, majd ha már híg, vegyük le a gőzről, adjuk hozzá az apróra vágott maradék csokit, és kevergessük addig, amíg el nem olvad.
A sütinyalókákat forgassuk meg az olvasztott csokiban, kicsit kocogtassuk a tányér széléhez, és forgassuk, hogy a felesleges csoki lefolyjon róla, és ne legyen túl vastag a burok. Szórjuk be színes cukorkával, hogy még az olvadt csokiba beleragadjanak, és helyezzük fejjel lefelé sütőpapírra. Így hagyjuk megkötni a csokit rajtuk.
Az ünnepi asztalon is jól mutat, és a gyerekek tuti díjazni fogják! 😉