Csoki kehelyben tejszínes barack recept
Hozzávalók:
- 2 tábla tortabevonó
- 3 dl tejszín
- 1 cs habfixáló
- 1 doboz barack konzerv vagy akár friss is lehet
- 1 csomag babapiskóta vagy házilag sütött piskóta
- pár lufi kissé felfújva
Elkészítése:
Először érdemes megcsinálni a csoki kelyheket. Egy kicsit babrás,de megéri, mert nagyon mutatós. A tortabevonót felolvasztjuk gőz felett és a kissé felfújt lufikat félig belemártogatjuk a csokiba, többször rétegezzük különben ha vékony a réteg könnyen összeroppan. Érdemes hűtőbe tenni míg megcsináljuk a tölteléket. A tejszínt felverjük, belekeverjük a fixálót. Majd a babapiskótát összetörjük vagy a házilag sütött piskótát apró darabokra felszeleteljük és belekeverjük a tejszínhabba. A barackból pogácsa szaggatóval kis köröket vágunk ki és teszünk félre, mert ez a tetejére lesz díszítés. A maradék barackokból ízlés szerint darabolunk a tejszínes töltelékbe, belekeverjük és alaposan összeforgatjuk az egészet. A csoki kelyheket elővesszük, óvatosan leengedjük a lufikat és kiemeljük a kelyhekből. Megtöltjük a töltelékkel és a barack karikákat ráhelyezzük.Megjegyzés:Aki nem akar babrálkodni a kehelyjel az félbe vágott csoki tojást is használhat. Nagyon mutatós desszert.Jó munkát hozzá!