Csoki kehelyben tejszínes barack recept

Hozzávalók:
- 2 tábla tortabevonó
- 3 dl tejszín
- 1 cs habfixáló
- 1 doboz barack konzerv vagy akár friss is lehet
- 1 csomag babapiskóta vagy házilag sütött piskóta
- pár lufi kissé felfújva
Elkészítése:
Először érdemes megcsinálni a csoki kelyheket. Egy kicsit babrás,de megéri, mert nagyon mutatós. A tortabevonót felolvasztjuk gőz felett és a kissé felfújt lufikat félig belemártogatjuk a csokiba, többször rétegezzük különben ha vékony a réteg könnyen összeroppan. Érdemes hűtőbe tenni míg megcsináljuk a tölteléket. A tejszínt felverjük, belekeverjük a fixálót. Majd a babapiskótát összetörjük vagy a házilag sütött piskótát apró darabokra felszeleteljük és belekeverjük a tejszínhabba. A barackból pogácsa szaggatóval kis köröket vágunk ki és teszünk félre, mert ez a tetejére lesz díszítés. A maradék barackokból ízlés szerint darabolunk a tejszínes töltelékbe, belekeverjük és alaposan összeforgatjuk az egészet. A csoki kelyheket elővesszük, óvatosan leengedjük a lufikat és kiemeljük a kelyhekből. Megtöltjük a töltelékkel és a barack karikákat ráhelyezzük.Megjegyzés:Aki nem akar babrálkodni a kehelyjel az félbe vágott csoki tojást is használhat. Nagyon mutatós desszert.Jó munkát hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »