Csiga-biga recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 3 ek kakaópor
- 10 dkg margarin
- ízlés szerint rumaroma
- 10 ek baracklekvár
Díszítéshez:
- fogvájó
- színes marcipán
- kókuszreszelék
- zöld ételszínezék
Elkészítése:
A kakaópor kivételével az alapanyagokat összedolgozzuk és ketté vesszük.Az egyik felébe tesszük a kakaóport.Ez lesz a csiga feje és a teste.A tészta másik feléből hengert sodrunk és feltekerjük ez lesz a csiga háza. Marcipánból elkészítjük az arcát.Kókuszreszeléket zöld színezővel beszínezzük ez lesz a fű.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »