Citromkrém házilag recept
Hozzávalók:
- 2 nagy citrom
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 dkg vaj
- 30 dkg kristálycukor
- 1/2 ek kukoricaliszt
Elkészítése:
Egy serpenyőbe üssük bele az egész tojásokat, majd kézi habverővel kicsit verjük fel.
Ezután adjuk hozzá a kristálycukrot, a felolvasztott vajat, és a kukoricalisztet, majd keverjük alaposan össze.
Végül reszeljük hozzá a két citrom héját, és nyomjuk bele a levét, majd szintén keverjük össze.
Tegyük fel a serpenyőt a tűzre, majd közepes hőfokon, állandó keverés mellett addig főzzük még besűrűsödik, opálossá válik a massza. ( 8-9 perc alatt besűrűsödik)
Amikor már besűrűsödött vegyük lejjebb a hőfokot és gyöngyözve főzzük még 1-2 percig.
Az elkészült citromkrémet töltsük jól záródó üvegbe, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hűtőben k tárolva néhány hétig tárolhatjuk a citromkrémet.
Az elkészült citromkrémet felhasználhatjuk tortákhoz, pitékhez, különböző omlós süteményekhez, de kínálhatjuk reggelire pirítós vagy friss péksütemény mellé is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

