Citromkrém házilag recept
Hozzávalók:
- 2 nagy citrom
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg vaj
- 30 dkg kristálycukor
- 1/2 ek kukoricaliszt
Elkészítése:
Egy serpenyőbe üssük bele az egész tojásokat, majd kézi habverővel kicsit verjük fel.
Ezután adjuk hozzá a kristálycukrot, a felolvasztott vajat, és a kukoricalisztet, majd keverjük alaposan össze.
Végül reszeljük hozzá a két citrom héját, és nyomjuk bele a levét, majd szintén keverjük össze.
Tegyük fel a serpenyőt a tűzre, majd közepes hőfokon, állandó keverés mellett addig főzzük még besűrűsödik, opálossá válik a massza. ( 8-9 perc alatt besűrűsödik)
Amikor már besűrűsödött vegyük lejjebb a hőfokot és gyöngyözve főzzük még 1-2 percig.
Az elkészült citromkrémet töltsük jól záródó üvegbe, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hűtőben k tárolva néhány hétig tárolhatjuk a citromkrémet.
Az elkészült citromkrémet felhasználhatjuk tortákhoz, pitékhez, különböző omlós süteményekhez, de kínálhatjuk reggelire pirítós vagy friss péksütemény mellé is.