Citromkrém házilag recept
Hozzávalók:
- 2 nagy citrom
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 dkg vaj
- 30 dkg kristálycukor
- 1/2 ek kukoricaliszt
Elkészítése:
Egy serpenyőbe üssük bele az egész tojásokat, majd kézi habverővel kicsit verjük fel.
Ezután adjuk hozzá a kristálycukrot, a felolvasztott vajat, és a kukoricalisztet, majd keverjük alaposan össze.
Végül reszeljük hozzá a két citrom héját, és nyomjuk bele a levét, majd szintén keverjük össze.
Tegyük fel a serpenyőt a tűzre, majd közepes hőfokon, állandó keverés mellett addig főzzük még besűrűsödik, opálossá válik a massza. ( 8-9 perc alatt besűrűsödik)
Amikor már besűrűsödött vegyük lejjebb a hőfokot és gyöngyözve főzzük még 1-2 percig.
Az elkészült citromkrémet töltsük jól záródó üvegbe, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hűtőben k tárolva néhány hétig tárolhatjuk a citromkrémet.
Az elkészült citromkrémet felhasználhatjuk tortákhoz, pitékhez, különböző omlós süteményekhez, de kínálhatjuk reggelire pirítós vagy friss péksütemény mellé is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

