Citromvarázs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 db citrom héja és leve
- 4 ek kristálycukor
- 0,5 l tejföl
- 2 cs habpor
- 3 dl tej
- 2 cs babapiskóta
Elkészítése:
A citrom héját lereszeljük, majd a levét kifacsarjuk. A habport összekeverjük a tejjel, elkezdjük felverni, hozzáadjuk a cukrot és teljesen kemény habbá verjük.
Hozzákeverjük a tejfült, majd a citrom héját és levét. Az egészet habverővel még eldolgozzuk kicsit. Ha lehet akkor verünk még rajta egy keveset.
Egy jénai vagy tepsi alját kitesszük babapiskótával, kenünk rá a citromos krémből.
Addig folytatjuk a rétegezést amíg a hozzávalók el nem fogynak. Arra figyeljünk, hogy a tetejére krém kerüljön.
A tetejét ízlés szerint díszíthetjük. Pár órára hűtőbbe tesszük, majd lehet is fogyasztani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

