Cappuccinos sütinyalóka recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 4 púpos ek cappuccino por
- 10 dkg porcukor
- 0,5 üveg rumaroma
- 25 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 25 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
- 1 marék színes szóró cukor
Elkészítése:
Egy tálban megolvasztjuk a vajat, majd csomómentesre keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a kekszet, a cappuccino port, a rumaromát, majd a tejjel összedolgozzuk a masszát. Ha kicsit morzsalékos lenne, mehet bele még 1-2 evőkanálnyi tej.
Kisebb diónyi adagot veszünk a masszából, és a két tenyerünk között golyókat sodrunk. Egy közepes méretű tálcára pakoljuk.
Ha kész, kb. 15 percre a fagyasztóba rakjuk.
Ez alatt előkészítünk egy hungarocell darabot (ebbe fogjuk szúrni a nyalókákat száradni), egy kisebb tálkát a szóró cukorral, saslikpálcákat, amiket kettétörünk.
A bevonáshoz a csokoládét egy tálba rakjuk az olajjal. (Nekem az vált be, hogy lereszelem a csokoládét, és egyenletesebben olvad fel, nem lesz csomós, és hamarabb is megolvad.) Vízgőz felett megolvasztjuk.
A fagyasztóból kivett golyókat egy-egy pálcára tűzzük, megforgatjuk a csokoládéban, lecsepegtetjük kicsit, megszórjuk cukorral, és a hungarocell talpba szúrjuk dermedni. Mivel a kekszes alap már jól lehűlt, ezért a csoki hamar megszilárdul rajta, érdemes gyorsabb tempóban dolgozni, a cukor is gyorsan kerüljön rá.
Tipp:
Már régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy kipróbáljam a sütinyalókát. Egy sütés nélküli változatot találtam ki, amit egy kis cappuccino porral bolondítottam meg. Nem is volt egyáltalán bonyolult, se nehéz. Egyedül a golyók sodrása, ami picit időigényesebb, de a többi része megy, mint a karikacsapás. Ebből a mennyiségből nekem 45 db nyalóka lett.
Természetesen ha kimondottan gyerekeknek készül, akkor a cappuccino port érdemes lecserélni mondjuk kakaóporra.