Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cappuccinos sütinyalóka recept

Cappuccinos sütinyalóka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált keksz
    • 4 púpos ek cappuccino por
    • 10 dkg porcukor
    • 0,5 üveg rumaroma
    • 25 dkg vaj
    • 1,5 dl tej
    • 25 dkg étcsokoládé
    • 2 ek olaj
    • 1 marék színes szóró cukor

    Elkészítése:

    Egy tálban megolvasztjuk a vajat, majd csomómentesre keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a kekszet, a cappuccino port, a rumaromát, majd a tejjel összedolgozzuk a masszát. Ha kicsit morzsalékos lenne, mehet bele még 1-2 evőkanálnyi tej.

    Kisebb diónyi adagot veszünk a masszából, és a két tenyerünk között golyókat sodrunk. Egy közepes méretű tálcára pakoljuk.
    Ha kész, kb. 15 percre a fagyasztóba rakjuk.

    Ez alatt előkészítünk egy hungarocell darabot (ebbe fogjuk szúrni a nyalókákat száradni), egy kisebb tálkát a szóró cukorral, saslikpálcákat, amiket kettétörünk.

    A bevonáshoz a csokoládét egy tálba rakjuk az olajjal. (Nekem az vált be, hogy lereszelem a csokoládét, és egyenletesebben olvad fel, nem lesz csomós, és hamarabb is megolvad.) Vízgőz felett megolvasztjuk.

    A fagyasztóból kivett golyókat egy-egy pálcára tűzzük, megforgatjuk a csokoládéban, lecsepegtetjük kicsit, megszórjuk cukorral, és a hungarocell talpba szúrjuk dermedni. Mivel a kekszes alap már jól lehűlt, ezért a csoki hamar megszilárdul rajta, érdemes gyorsabb tempóban dolgozni, a cukor is gyorsan kerüljön rá.

    Tipp:

    Már régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy kipróbáljam a sütinyalókát. Egy sütés nélküli változatot találtam ki, amit egy kis cappuccino porral bolondítottam meg. Nem is volt egyáltalán bonyolult, se nehéz. Egyedül a golyók sodrása, ami picit időigényesebb, de a többi része megy, mint a karikacsapás. Ebből a mennyiségből nekem 45 db nyalóka lett.
    Természetesen ha kimondottan gyerekeknek készül, akkor a cappuccino port érdemes lecserélni mondjuk kakaóporra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá