Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos-pudingos szelet recept

Barackos-pudingos szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 38*26 cm-es tepsihez:

    • háztartási keksz vagy vajas keksz
    • 3 cs főzős csokoládés pudingpor
    • 1,5 liter tej
    • 15 ek cukor
    • 10 dkg vaj
    • 3-4 nagy őszibarack
    • 4 dl tejszín
    • 3 ek porcukor
    • 1 cs habfixáló
    • 3-4 ek mascarpone vagy natúr vajkrém

    Elkészítése:

    A tepsi alját kipakoljuk kekszekkel.

    A tejet 2 dl kivételével elkezdtem forralni. A cukrot a pudingporral és a kimaradt tejjel csomómentesre kevertem, majd a forró tejhez öntöttem, és folyamatosan kevergetve sűrű pudinggá főztem. Hozzádobtam a kockára vágott vajat, addig kevergettem, amíg el nem olvadt, majd az egészet óvatosan ráöntöttem a kekszekre. (Azért óvatosan, mert a kekszek elkezdhetnek szétcsúszni, ha hirtelen nyakon borítjuk, azt pedig nem akarjuk.)

    Gyorsan kipakoltam a még forró puding tetejét is kekszekkel. A barackot felszeleteltem és rásorakoztattam a kekszre. A tejszínhabot a porcukorral elkezdtem felverni, 1 perc után hozzáadtam a habfixálót és kemény habbá vertem. Hozzáadtam még a mascarponét és gyorsan elkevertem. Ha nem elég édes, porcukorral még ekkor elkeverhetjük, érdemes megkóstolni.

    Rásimítjuk a habot a barack tetejére. Díszítésként étcsoki forgácsot használtam. Behűtve tálaljuk. Érdemes 1 éjszakát pihenni hagyni, hogy összeérjen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá