Barackos-pudingos szelet recept

Hozzávalók egy 38*26 cm-es tepsihez:
- háztartási keksz vagy vajas keksz
- 3 cs főzős csokoládés pudingpor
- 1,5 liter tej
- 15 ek cukor
- 10 dkg vaj
- 3-4 nagy őszibarack
- 4 dl tejszín
- 3 ek porcukor
- 1 cs habfixáló
- 3-4 ek mascarpone vagy natúr vajkrém
Elkészítése:
A tepsi alját kipakoljuk kekszekkel.
A tejet 2 dl kivételével elkezdtem forralni. A cukrot a pudingporral és a kimaradt tejjel csomómentesre kevertem, majd a forró tejhez öntöttem, és folyamatosan kevergetve sűrű pudinggá főztem. Hozzádobtam a kockára vágott vajat, addig kevergettem, amíg el nem olvadt, majd az egészet óvatosan ráöntöttem a kekszekre. (Azért óvatosan, mert a kekszek elkezdhetnek szétcsúszni, ha hirtelen nyakon borítjuk, azt pedig nem akarjuk.)
Gyorsan kipakoltam a még forró puding tetejét is kekszekkel. A barackot felszeleteltem és rásorakoztattam a kekszre. A tejszínhabot a porcukorral elkezdtem felverni, 1 perc után hozzáadtam a habfixálót és kemény habbá vertem. Hozzáadtam még a mascarponét és gyorsan elkevertem. Ha nem elég édes, porcukorral még ekkor elkeverhetjük, érdemes megkóstolni.
Rásimítjuk a habot a barack tetejére. Díszítésként étcsoki forgácsot használtam. Behűtve tálaljuk. Érdemes 1 éjszakát pihenni hagyni, hogy összeérjen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »