Banános piskótatallér recept

Hozzávalók:
- 370 g piskótatallér
- 3 nagyobb banán
- 460 g ét-, vagy tejcsokoládé
- 10 dkg margarin/vaj
- kb. 1,5 dl tej
- fogpiszkáló
Díszítés:
- kókusz reszelék
- dekorcukor
Elkészítése:
A meghámozott banánt felkarikázzuk (kb. fél cm), és a tallérral együtt “szendvicset” készítünk. 2 tallér közé teszünk egy banán karikát, és fogpiszkálóval középen átszúrjuk.
A csokoládét a margarinnal/vajjal és a tejjel vízgőz felett felolvasztjuk.
A fogpiszkáló segítségével a banános tallérokat megmártjuk az olvasztott csokiban, és egy sütőpapírra téve hagyjuk, hogy a csoki megkössön. Amíg puha a csokiburok, megszórhatjuk kókuszreszelékkel, vagy bármilyen dekor cukorkával, így még bele fog tudni ragadni, és nem potyog ki belőle.
Hűtőben pihentetjük. Érdemes 1 éjszakát állni hagyni, hogy a piskóta kellően megpuhuljon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »