Banános piskótatallér recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 370 g piskótatallér
- 3 nagyobb banán
- 460 g ét-, vagy tejcsokoládé
- 10 dkg margarin/vaj
- kb. 1,5 dl tej
- fogpiszkáló
Díszítés:
- kókusz reszelék
- dekorcukor
Elkészítése:
A meghámozott banánt felkarikázzuk (kb. fél cm), és a tallérral együtt “szendvicset” készítünk. 2 tallér közé teszünk egy banán karikát, és fogpiszkálóval középen átszúrjuk.
A csokoládét a margarinnal/vajjal és a tejjel vízgőz felett felolvasztjuk.
A fogpiszkáló segítségével a banános tallérokat megmártjuk az olvasztott csokiban, és egy sütőpapírra téve hagyjuk, hogy a csoki megkössön. Amíg puha a csokiburok, megszórhatjuk kókuszreszelékkel, vagy bármilyen dekor cukorkával, így még bele fog tudni ragadni, és nem potyog ki belőle.
Hűtőben pihentetjük. Érdemes 1 éjszakát állni hagyni, hogy a piskóta kellően megpuhuljon.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.