Banános piskótatallér recept
Hozzávalók:
- 370 g piskótatallér
- 3 nagyobb banán
- 460 g ét-, vagy tejcsokoládé
- 10 dkg margarin/vaj
- kb. 1,5 dl tej
- fogpiszkáló
Díszítés:
- kókusz reszelék
- dekorcukor
Elkészítése:
A meghámozott banánt felkarikázzuk (kb. fél cm), és a tallérral együtt “szendvicset” készítünk. 2 tallér közé teszünk egy banán karikát, és fogpiszkálóval középen átszúrjuk.
A csokoládét a margarinnal/vajjal és a tejjel vízgőz felett felolvasztjuk.
A fogpiszkáló segítségével a banános tallérokat megmártjuk az olvasztott csokiban, és egy sütőpapírra téve hagyjuk, hogy a csoki megkössön. Amíg puha a csokiburok, megszórhatjuk kókuszreszelékkel, vagy bármilyen dekor cukorkával, így még bele fog tudni ragadni, és nem potyog ki belőle.
Hűtőben pihentetjük. Érdemes 1 éjszakát állni hagyni, hogy a piskóta kellően megpuhuljon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

