Banángolyó recept
Hozzávalók:
- 3-4 banán
- kb 30 dkg rizslisztes háztartási keksz, maradék linzer, mézeskalács stb darálva
Hempergetéshez:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A héjuktól megfosztott banánokat késes aprítóban pépesre keverjük, a kekszet, vagy bármilyen maradék linzert, mézeskalácsot ledaráljuk, majd egy tálban összegyúrjuk a banánnal.
A kekszet érdemes apránként adagolni, mert elképzelhető, h kicsivel kevesebb is elég lesz (érdemes ekkor megkóstolni, ha szükséges mézzel, porcukorral édesíthető, nekünk nem kellett hozzá!)
Az alaposan összegyúrt masszából diónyi golyókat formálunk, majd kókuszreszelékben meghempergetjük.
Tálalásig tegyük hűtőbe!
Tipp:
Akár váratlan vendégeknek is pillanatok alatt össze lehet dobni! Egészséges, finom! Glutén és tejmentes!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










