Babapiskótás torta recept
Hozzávalók:
- 1 csomag babapiskóta
- 1/2 ü rumaroma
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás puding
- 4-5 evőkanál darált dió
- mazsola ízlés szerint
- 1 l tej
- 6 evőkanál cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- csokiöntet
Elkészítése:
1/2 l tejet felmelegítek, beleteszem a rumaromát, 3 evőkanál cukrot, és a vaníliás cukrot. Miután összekevertem, fogok egy csatos tortaformát, a babapiskótát egyenként beleáztatom a rumos tejbe, és a tortaformába teszem. Az oldalainál felállítom (ez lesz a széle), középen pedig szorosan egymás mellé lefektetem. Rászórom a beáztatott mazsolát, diót és a csokiöntetet. A megmaradt cukorból és tejből elkészítem a vaníliás pudingot. Forrón ráöntöm a babapiskótára, és hűlni hagyom. A habtejszínt az előírásoknak megfelelően elkészítem, hozzáadom a habfixet – majd beteszem a hűtőbe, mert jobb hidegen dolgozni vele. Ha a puding kihűlt, és a habtejszín is lehűlt, ezekkel díszítem a tortát. Végül a kész finomságot beteszem a hűtőbe. Csak másnap veszem le a kapcsot a tortaformáról.