Babapiskótás citromos kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagy csomag cukros babapiskóta
- fél liter tejföl
- ízlés szerint cukor
- 4 dl felvert habtejszín
- 2 citrom leve és reszelt héja
Elkészítése:
A tejfölt kikeverjük a citrom levével és héjával és ízlés szerint cukrozzuk. A habtejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a tejfölös masszát.
Egy magas falú edénybe leteszünk egy sor babapiskótát, úgy, hogy a cukros fele legyen felül. A krémből teszünk a babapiskótára, úgy, hogy ellepje. Újabb sor babapiskóta, újabb réteg krém. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak.
Arra figyeljünk, hogy a tetejét krém takarja. Célszerű este elkészíteni. Másnap már lehet is szeletelni. Citromfűvel díszítve tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »