Aszaltszilvás, mandulás joghurttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához
- 12,5 dkg aszalt szilva
- 10 dkg reszelt kókusz
- 10 dkg darált mandula / dió / kesudió
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál víz
- 2 evőkanál kókuszzsír
Joghurtos krémhez
- 3 nagy doboz joghurt, lecsöpögtetve
- 3 evőkanál méz / porcukor / por alapú édesítőszer
Díszítéshez:
- Gyümölcs / aprított dió vagy mandula / karamell
Elkészítése:
Ez egy igazán különleges torta, ami gyorsan, egyszerűen elkészíthető, ugyanakkor nagyon finom. Ha a joghurtot lecsepegtettük, onnantól számítva 20 perc alatt készen is van.
A tésztához az összes hozzávalót egy tálba öntjük és összekeverjük. Én a kókuszzsírt a kamrában tartom, így nem teljesen szilárd az állaga, és könnyű vele dolgozni. Ha túl kemény, érdemes kicsit megolvasztani, hogy el tudjuk oszlatni a masszában. Ha összeállt, egy 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába tegyünk sütőpapírt, és ebbe oszlassuk el a tésztát. Nyomkodjuk egyenletesen bele, és egy részét a forma peremére tapogassuk fel. Ez fogja adni a torta oldalát. Ügyeljünk arra, hogy a torta alja ne legyen nagyon vékony! Ha kész, akkor tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon.
A joghurtot keverjük össze 3 evőkanál kicsit megmelegített mézzel. Ha valamilyen cukorral dolgozunk, akkor azt nem kell melegíteni, egyből a lecsepegtetett joghurthoz keverhetjük. Ezt az édeskés krémet kenjük a magvas-aszalt gyümölcsös alapra, és tegyük vissza a hűtőbe tálalásig. Nem kell sokat hűteni, hamar összeáll.
Díszítéshez a torta tetejére tehetünk friss gyümölcsöket, aprított diót vagy mandulás, de akár karamellát is.
Tipp:
A joghurtot alaposan le kell csöpögtetni, mielőtt használjuk. Tegyük ehhez a joghurtot egy vékony konyharuhával vagy gézzel kibélelt szűrőbe, ezt állítsuk egy kisebb tálba úgy, hogy a szűrő alja ne érjen a tálba. Minimum 3 órára tegyük a hűtőbe, hogy a nedvesség távozzon a joghurtból. Ennek köszönhetően nagyon krémes lesz a joghurt, és nem kell majd bele semmilyen zselatin vagy más fixáló. Akár egy teljes éjszakán keresztül is a hűtőben hagyhatjuk csepegni.
A tálban felfogott savót használhatjuk kelt tésztákhoz, kenyérhez.
Kókuszzsír helyett használhatunk vajat is. A magvakat bátran variálhatjuk, aszalt szilva helyett elkészíthetjük datolyával vagy aszalt sárgabarackkal is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »