Almás-pudingos kekszes szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg háztartási keksz
- 1,2 kg savanykás alma tisztítva (idared)
- 1 tk őrölt fahéj
- 12 dkg kristálycukor
- 1 ek mazsola
- 4 csomag vanília pudingpor
- 2 ek citromlé
- 15 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
Egy nagyobb méretű, magas falú tepsi vagy tál alját kirakjuk háztartási keksszel.
A meghámozott, apróbb darabokra vágott almát egy edénybe beletesszük, felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a kristálycukrot, a fahéjat, a citromlét és a mazsolát, majd felforraljuk.
Közben a 4 csomag pudingot kevéske vízzel csomómentesre keverjük, és miután felforrt az alma, óvatosan kevergetve besűrítjük vele.
A sűrű almás masszát ráöntjük a kekszekre, és egyenletesen elsimítjuk. A tetejét még forrón kirakjuk keksszel.
Felolvasztjuk az étcsokoládét, és bevonjuk vele a kekszeket.
Apró cukorkákkal díszíthetjük. 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük, azután fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

