Almás-pudingos kekszes szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg háztartási keksz
- 1,2 kg savanykás alma tisztítva (idared)
- 1 tk őrölt fahéj
- 12 dkg kristálycukor
- 1 ek mazsola
- 4 csomag vanília pudingpor
- 2 ek citromlé
- 15 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
Egy nagyobb méretű, magas falú tepsi vagy tál alját kirakjuk háztartási keksszel.
A meghámozott, apróbb darabokra vágott almát egy edénybe beletesszük, felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a kristálycukrot, a fahéjat, a citromlét és a mazsolát, majd felforraljuk.
Közben a 4 csomag pudingot kevéske vízzel csomómentesre keverjük, és miután felforrt az alma, óvatosan kevergetve besűrítjük vele.
A sűrű almás masszát ráöntjük a kekszekre, és egyenletesen elsimítjuk. A tetejét még forrón kirakjuk keksszel.
Felolvasztjuk az étcsokoládét, és bevonjuk vele a kekszeket.
Apró cukorkákkal díszíthetjük. 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük, azután fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »