Almás-mézeskalácsos pohár desszert recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 alma
- 1 ek vaj
- 1 ek barna cukor (jó a sima is)
- 1 kk fahéj
- 1 csomag vaníliás puding
- 5 dl tej
- 12 dkg cukor
- pár darab maradék mézeskalács
Elkészítése:
Kevés tejben keverjük ki a pudingport a cukorral, majd a többi tejhez öntve főzzük meg.
Engedjünk rá közvetlenül a tetejére folpackot, hogy ne legyen bőrös és hűtsük ki.
Az almát hámozzuk meg és vágjuk kockára, majd pároljuk meg a vajon, a cukorral és a fahéjjal ízesítve.
A mézeskalácsot darabokra törjük ( hagyhatunk egyben párat díszítés gyanánt), majd a pudinggal és az almával felváltva rétegezzük poharakba vagy kiesebb üvegekbe.
Először a puding, majd a mézes, végül az alma következik.
Hűtve de kissé langyosan is kellemes csemegénk lesz! ;)
(Ebből az adagból két üvegcse telt meg.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »