Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás kekszes csodasüti recept

Almás kekszes csodasüti
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg alma
    • 8 dl víz
    • 20 dkg cukor
    • 3 csomag főzni való vaníliás pudingpor
    • 50 dkg háztartási keksz

    A tetejére:

    • 3-4 ek kakaópor
    • 4 ek porcukor
    • 5 dkg vaj
    • 8 – 10 ek víz

    Elkészítése:

    Az almákat megpucoljuk,meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, ráöntünk fél liter vizet, a cukorral elkeverjük kb. 10 perc alatt puhára főzzük.

    Közben a pudingport 3 dl vízzel csomómentesre keverjük, és az almához öntjük. Kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Olyan lesz lassan az állaga, mint egy lekvárnak. Egy tepsi alját kirakjuk keksszel és rátesszük a krémet.

    Gyorsan kell csinálni, mert hamar összeáll. A tetejére szintén keksz kerül.

    A kakaót a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel vízgőz fölött felforraljuk. A tűzről levéve az 5 dkg vajat hozzá adjuk, majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.

    Ha kihűlt egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnapra kellően összepuhul és forró vizes késsel szépen szeletelhető.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá