Almás kekszes csodasüti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 8 dl víz
- 20 dkg cukor
- 3 csomag főzni való vaníliás pudingpor
- 50 dkg háztartási keksz
A tetejére:
- 3-4 ek kakaópor
- 4 ek porcukor
- 5 dkg vaj
- 8 – 10 ek víz
Elkészítése:
Az almákat megpucoljuk,meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, ráöntünk fél liter vizet, a cukorral elkeverjük kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
Közben a pudingport 3 dl vízzel csomómentesre keverjük, és az almához öntjük. Kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Olyan lesz lassan az állaga, mint egy lekvárnak. Egy tepsi alját kirakjuk keksszel és rátesszük a krémet.
Gyorsan kell csinálni, mert hamar összeáll. A tetejére szintén keksz kerül.
A kakaót a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel vízgőz fölött felforraljuk. A tűzről levéve az 5 dkg vajat hozzá adjuk, majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.
Ha kihűlt egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnapra kellően összepuhul és forró vizes késsel szépen szeletelhető.