Almás kekszes csodasüti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 8 dl víz
- 20 dkg cukor
- 3 csomag főzni való vaníliás pudingpor
- 50 dkg háztartási keksz
A tetejére:
- 3-4 ek kakaópor
- 4 ek porcukor
- 5 dkg vaj
- 8 – 10 ek víz
Elkészítése:
Az almákat megpucoljuk,meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, ráöntünk fél liter vizet, a cukorral elkeverjük kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
Közben a pudingport 3 dl vízzel csomómentesre keverjük, és az almához öntjük. Kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Olyan lesz lassan az állaga, mint egy lekvárnak. Egy tepsi alját kirakjuk keksszel és rátesszük a krémet.
Gyorsan kell csinálni, mert hamar összeáll. A tetejére szintén keksz kerül.
A kakaót a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel vízgőz fölött felforraljuk. A tűzről levéve az 5 dkg vajat hozzá adjuk, majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.
Ha kihűlt egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnapra kellően összepuhul és forró vizes késsel szépen szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

