Almás kekszes csodasüti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 8 dl víz
- 20 dkg cukor
- 3 csomag főzni való vaníliás pudingpor
- 50 dkg háztartási keksz
A tetejére:
- 3-4 ek kakaópor
- 4 ek porcukor
- 5 dkg vaj
- 8 – 10 ek víz
Elkészítése:
Az almákat megpucoljuk,meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, ráöntünk fél liter vizet, a cukorral elkeverjük kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
Közben a pudingport 3 dl vízzel csomómentesre keverjük, és az almához öntjük. Kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Olyan lesz lassan az állaga, mint egy lekvárnak. Egy tepsi alját kirakjuk keksszel és rátesszük a krémet.
Gyorsan kell csinálni, mert hamar összeáll. A tetejére szintén keksz kerül.
A kakaót a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel vízgőz fölött felforraljuk. A tűzről levéve az 5 dkg vajat hozzá adjuk, majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.
Ha kihűlt egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnapra kellően összepuhul és forró vizes késsel szépen szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »