Almás kekszes csodasüti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 8 dl víz
- 20 dkg cukor
- 3 csomag főzni való vaníliás pudingpor
- 50 dkg háztartási keksz
A tetejére:
- 3-4 ek kakaópor
- 4 ek porcukor
- 5 dkg vaj
- 8 – 10 ek víz
Elkészítése:
Az almákat megpucoljuk,meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, ráöntünk fél liter vizet, a cukorral elkeverjük kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
Közben a pudingport 3 dl vízzel csomómentesre keverjük, és az almához öntjük. Kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Olyan lesz lassan az állaga, mint egy lekvárnak. Egy tepsi alját kirakjuk keksszel és rátesszük a krémet.
Gyorsan kell csinálni, mert hamar összeáll. A tetejére szintén keksz kerül.
A kakaót a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel vízgőz fölött felforraljuk. A tűzről levéve az 5 dkg vajat hozzá adjuk, majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.
Ha kihűlt egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnapra kellően összepuhul és forró vizes késsel szépen szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »