Almás-banános golyók recept
Hozzávalók:
- 100 g zabpehelyliszt
- 1 alma
- 1 banán
- 2 ek holland kakaópor
- almalekvár (szükség szerint)
- vanília aroma
- holland kakaópor (a forgatáshoz)
Elkészítése:
Az almát és a banánt megpucoljuk majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A zabpehelyliszttel összekeverjük a reszelt gyümölcsöket, hozzáadjuk a vanília aromát, kakaóport.
Összegyúrjuk, ha kell kevés almalekvárt tehetünk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. 1 órát pihentetjük, majd vizes kézzel kis golyókat formálunk belőle, és megforgatjuk kakaóporban.
Tipp:
Egészséges golyók
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

