Almás-banános golyók recept

Hozzávalók:
- 100 g zabpehelyliszt
- 1 alma
- 1 banán
- 2 ek holland kakaópor
- almalekvár (szükség szerint)
- vanília aroma
- holland kakaópor (a forgatáshoz)
Elkészítése:
Az almát és a banánt megpucoljuk majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A zabpehelyliszttel összekeverjük a reszelt gyümölcsöket, hozzáadjuk a vanília aromát, kakaóport.
Összegyúrjuk, ha kell kevés almalekvárt tehetünk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. 1 órát pihentetjük, majd vizes kézzel kis golyókat formálunk belőle, és megforgatjuk kakaóporban.
Tipp:
Egészséges golyók
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »