Alma sütemény recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 25 dkg margarin
- kevés rum
- 15 dkg porcukor
- 3 ek baracklekvár
- piros és zöld ételszínezék
Elkészítése:
A hozzávalókat az ételszínezékek kivételével összegyúrjuk. Három részre osztjuk. A legnagyobb darab az alma belseje lesz. Kicsivel kevesebb tészta kell a külsejéhez, és a legkevesebb a leveleknek. A legkevesebb tésztához hozzáadjuk a zöld ételszínezéket, a kicsivel több tésztához pedig a pirosat. A legtöbb tésztához semmit nem kell adnunk. Jól beledolgozzuk a tésztákba az ételszínezékeket. A sárga masszából gombócokat gyúrunk. A piros tésztát kinyújtjuk és beleforgatjuk a sárga gombósokat és eligazítjuk rajta. A zöld tésztából leveleket és kacsot készítünk, melyet az almára helyezünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »