Alma sütemény recept
 
                            Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 25 dkg margarin
- kevés rum
- 15 dkg porcukor
- 3 ek baracklekvár
- piros és zöld ételszínezék
Elkészítése:
A hozzávalókat az ételszínezékek kivételével összegyúrjuk. Három részre osztjuk. A legnagyobb darab az alma belseje lesz. Kicsivel kevesebb tészta kell a külsejéhez, és a legkevesebb a leveleknek. A legkevesebb tésztához hozzáadjuk a zöld ételszínezéket, a kicsivel több tésztához pedig a pirosat. A legtöbb tésztához semmit nem kell adnunk. Jól beledolgozzuk a tésztákba az ételszínezékeket. A sárga masszából gombócokat gyúrunk. A piros tésztát kinyújtjuk és beleforgatjuk a sárga gombósokat és eligazítjuk rajta. A zöld tésztából leveleket és kacsot készítünk, melyet az almára helyezünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

