Albert kekszes süti (csíkos kekszes süti) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 csomag nagy Albert keksz (vagy 4 csomag kicsi)
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
- fél dl fekete kávé
- fél l tej
- 2 csomag csokipudingpor (főzős)
Elkészítése:
A pudingport, a kakaóport, a cukrot szárazon összekeverjük.
Egy lábosban a margarint felolvasztjuk a kávés tejben, majd hozzáadjuk a cukros kakaóporos pudingpor keveréket. Besűrűsödésig főzzük.
A kekszeket egyenként megkenve összeragasztjuk (mint a méteres süteménynél).
Pudinggal összeragasztott rudat alufóliába csomagolva a hűtőbe betesszük kb. 1 napra, hogy megpuhuljon a keksz. A másik csomag kekszet is így készítjük el.
Másnap a hűtőből elővesszük, alufóliából kicsomagoljuk és ferdén szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

