Virslis kiflik recept
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1/2 l tej
- 5 dkg élesztő
- 1 ek só
- 1 ek cukor
- 2 dl olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez - szezámmag/köménymag
- virsli
- sajt
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A liszthez hozzáadjuk az olajat, majd a felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összedolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt jól átgyúrjuk, és négy részre osztjuk a tésztát. A részeket egyenként kör alakúra kinyújtjuk és nyolc cikkre vágjuk. A cikkek széle részére teszünk egy negyed virslit és egy darab sajtot. Az egészet feltekerjük. Megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal vagy köménymaggal. Előmelegített sütőben sütjük úgy, hogy a sütő aljában egy lábasba vizet rakunk és mikor kivesszük az épp csak megpirult kifliket, azonnal megspricceljük vízzel, így puha marad! 180 fokon kb 25 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

