Virslis kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- fél kg liszt (lehet egy kg-ból, akkor mindenből dupla adagot bele)
- 15 g élesztő
- fél kanál só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - langyos tej (amennyit felvesz a tészta, legyen nyújtható)
- kb 6-7 virsli
Elkészítése:
A lisztet egy dagasztótálba tesszük, hozzáadjuk a sót és a tojást. Az élesztőt kevés hideg vízzel elkeverjük, majd ezt is a liszthez adjuk.
Összegyúrjuk, és annyi langyos tejet adunk hozzá, amennyit felvesz a tészta. Ne legyen ragadós, nyújtható állagú legyen. Mikor összegyúrtuk, kicsi pogácsaszerű darabokra szaggatjuk olajos kézzel, majd olajos nyújtódeszkán kinyújtjuk.
Egy kiflibe egy negyed virslit teszünk, majd feltekerjük, és a tepsibe helyezzük (ne túl közel, mert még kell dagadjon). A tetejét lekenhetjük tojással, esetleg szezámmaggal is díszíthetjük. Meleg helyen 10-15 percig hagyjuk dagadni, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig hagyjuk, míg szép rózsaszín nem lesz. Ketchuppal, mustárral fogyasztható. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

