Virslis kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- fél kg liszt (lehet egy kg-ból, akkor mindenből dupla adagot bele)
- 15 g élesztő
- fél kanál só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- langyos tej (amennyit felvesz a tészta, legyen nyújtható)
- kb 6-7 virsli
Elkészítése:
A lisztet egy dagasztótálba tesszük, hozzáadjuk a sót és a tojást. Az élesztőt kevés hideg vízzel elkeverjük, majd ezt is a liszthez adjuk.
Összegyúrjuk, és annyi langyos tejet adunk hozzá, amennyit felvesz a tészta. Ne legyen ragadós, nyújtható állagú legyen. Mikor összegyúrtuk, kicsi pogácsaszerű darabokra szaggatjuk olajos kézzel, majd olajos nyújtódeszkán kinyújtjuk.
Egy kiflibe egy negyed virslit teszünk, majd feltekerjük, és a tepsibe helyezzük (ne túl közel, mert még kell dagadjon). A tetejét lekenhetjük tojással, esetleg szezámmaggal is díszíthetjük. Meleg helyen 10-15 percig hagyjuk dagadni, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig hagyjuk, míg szép rózsaszín nem lesz. Ketchuppal, mustárral fogyasztható. Jó étvágyat!