Villámgyors füstölt sajtos pogácsa recept
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral és ízlés szerint sóval. Hozzáadjuk az olvasztott (de nem forró) margarint, a tojást, a tejfölt és a reszelt füstölt sajtot. Alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Egy rugalmas tésztát gyúrjunk, ami nem ragad a kezünkhöz. Ha ragadna, adjunk hozzá még lisztet.
Enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Éles késsel berácsozzuk a tészta tetejét és egy felvert tojással lekenjük. Megszórjuk szezámmaggal és reszelt füstölt sajttal. Pogácsaszaggatóval a kíván méretűre szaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a pogácsákat (picit távolabb egymástól) és előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt világos színűre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


