Vajas-sajtos pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanálnyi só
- 2 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a reszelt sajt felét, a tejet, tojást. Alaposan összedolgozzuk az egészet. Akkor jó a tészta, ha elválik az edény falától és a kezünktől, viszont nem túl híg és nem terül nagyon szét.
Kissé lisztezett felületen kinyújtjuk kb 1-1,5 cm vastagra a tésztát, tetejét berácsozzuk és kiszaggatjuk, vagy kézzel apró darabokat szaggatunk a tésztából és golyókat formázunk belőle.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a pogácsákat, tetejüket megkenhetjük felvert tojással, majd rászórjuk a maradék sajtot.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit és nagyjából 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Készítheted füstölt sajttal is, hogy egy kicsit különlegesebb íze legyen, vagy a tetejére a sajt helyett tegyél különböző feltéteket, diót, mogyorót, félbevágott olívát, mind nagyon jól áll neki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »