Vajas-sajtos pogácsa recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanálnyi só
- 2 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a reszelt sajt felét, a tejet, tojást. Alaposan összedolgozzuk az egészet. Akkor jó a tészta, ha elválik az edény falától és a kezünktől, viszont nem túl híg és nem terül nagyon szét.
Kissé lisztezett felületen kinyújtjuk kb 1-1,5 cm vastagra a tésztát, tetejét berácsozzuk és kiszaggatjuk, vagy kézzel apró darabokat szaggatunk a tésztából és golyókat formázunk belőle.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a pogácsákat, tetejüket megkenhetjük felvert tojással, majd rászórjuk a maradék sajtot.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit és nagyjából 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Készítheted füstölt sajttal is, hogy egy kicsit különlegesebb íze legyen, vagy a tetejére a sajt helyett tegyél különböző feltéteket, diót, mogyorót, félbevágott olívát, mind nagyon jól áll neki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

