Vajas-sajtos pogácsa recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanálnyi só
- 2 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a reszelt sajt felét, a tejet, tojást. Alaposan összedolgozzuk az egészet. Akkor jó a tészta, ha elválik az edény falától és a kezünktől, viszont nem túl híg és nem terül nagyon szét.
Kissé lisztezett felületen kinyújtjuk kb 1-1,5 cm vastagra a tésztát, tetejét berácsozzuk és kiszaggatjuk, vagy kézzel apró darabokat szaggatunk a tésztából és golyókat formázunk belőle.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a pogácsákat, tetejüket megkenhetjük felvert tojással, majd rászórjuk a maradék sajtot.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit és nagyjából 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Készítheted füstölt sajttal is, hogy egy kicsit különlegesebb íze legyen, vagy a tetejére a sajt helyett tegyél különböző feltéteket, diót, mogyorót, félbevágott olívát, mind nagyon jól áll neki.