Vajas-tejfölös pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 25 dkg margarin, vagy vaj
- 5 dkg élesztő
- 4 dl tejföl
- 3 kiskanál só
- 1 kiskanál cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 dl tej
Elkészítése:
A 0,5 dl tejben egy kiskanál cukorral fölfuttatjuk az élesztőt, és az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk addig, amíg a tészta össze nem áll.
Körülbelül 10 percig kelesztjük. Utána szétnyújtjuk és hajtogatjuk: fölülről lefelé, lentről felfelé, jobbról balra az egyharmadát, a másik harmadát pedig alája hajtjuk.
Ezután pihentetjük nagyjából 10-15 percig, majd megismételjük a hajtogatást.
2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, keresztbe és hosszába becsíkozzuk, majd 4-5 centi átmérőjű pohárral kiszaggatjuk
A tetejét 1 tk. tejföllel felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben sütjük 200 fokon, úgy 25 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »