Vajas-tejfölös pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 25 dkg margarin, vagy vaj
- 5 dkg élesztő
- 4 dl tejföl
- 3 kiskanál só
- 1 kiskanál cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 dl tej
Elkészítése:
A 0,5 dl tejben egy kiskanál cukorral fölfuttatjuk az élesztőt, és az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk addig, amíg a tészta össze nem áll.
Körülbelül 10 percig kelesztjük. Utána szétnyújtjuk és hajtogatjuk: fölülről lefelé, lentről felfelé, jobbról balra az egyharmadát, a másik harmadát pedig alája hajtjuk.
Ezután pihentetjük nagyjából 10-15 percig, majd megismételjük a hajtogatást.
2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, keresztbe és hosszába becsíkozzuk, majd 4-5 centi átmérőjű pohárral kiszaggatjuk
A tetejét 1 tk. tejföllel felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben sütjük 200 fokon, úgy 25 percig.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »