Vajas pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1,5 dl tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg vaj
- 3 dkg élesztő
- 2 tk só
- 1/2 dl tej
- csipet cukor
Elkészítése:
A lisztet 20 dkg vajjal összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott élesztőt és a tejfölt. Sózzuk, majd összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, majd lekenjük 5 dkg olvasztott vajjal és feltekerjük mint a bejglit.
Egy sodrófával lelapítjuk, majd 20 percig letakarva kelesztjük. Kétszer hajtogatjuk 20 percenkét, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, tojással lekenjük, majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. Fél órát hagyjuk a tepsiben kelni, majd 200 fokos sütőben megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »