Vajas pogácsa recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1,5 dl tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 25 dkg vaj
- 3 dkg élesztő
- 2 tk só
- 1/2 dl tej
- csipet cukor
Elkészítése:
A lisztet 20 dkg vajjal összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott élesztőt és a tejfölt. Sózzuk, majd összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, majd lekenjük 5 dkg olvasztott vajjal és feltekerjük mint a bejglit.
Egy sodrófával lelapítjuk, majd 20 percig letakarva kelesztjük. Kétszer hajtogatjuk 20 percenkét, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, tojással lekenjük, majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. Fél órát hagyjuk a tepsiben kelni, majd 200 fokos sütőben megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

