Túrós stangli Eta módra recept

Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 25 dkg túró
- 2 kk só
A tetejére:
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg reszelt sajt, vagy magvak
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd felvert tojással lekenjük. Reszelt sajttal megszórjuk és hosszabb csíkokra vágjuk.
180 fokra melegített sütőben, vajjal kikent tepsiben megsütjük.
Tipp:
Négy adagot sütöttem a pogiból, a felének a tetejét reszelt sajttal, másik felét egész köménnyel szórtam meg.
Nem szabad túl vékonyra sodorni, mert nincs benne sem élesztő sem sütőpor. Ennek ellenére szép magas és nagyon finom ízű stanglikat kapunk. Kb. 25 percig sütöttem az én sütőmben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »