Túrós stangli Eta módra recept
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 25 dkg túró
- 2 kk só
A tetejére:
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg reszelt sajt, vagy magvak
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd felvert tojással lekenjük. Reszelt sajttal megszórjuk és hosszabb csíkokra vágjuk.
180 fokra melegített sütőben, vajjal kikent tepsiben megsütjük.
Tipp:
Négy adagot sütöttem a pogiból, a felének a tetejét reszelt sajttal, másik felét egész köménnyel szórtam meg.
Nem szabad túl vékonyra sodorni, mert nincs benne sem élesztő sem sütőpor. Ennek ellenére szép magas és nagyon finom ízű stanglikat kapunk. Kb. 25 percig sütöttem az én sütőmben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

