Túrós stangli Eta módra recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 25 dkg túró
- 2 kk só
A tetejére:
- 1 db felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg reszelt sajt, vagy magvak
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd felvert tojással lekenjük. Reszelt sajttal megszórjuk és hosszabb csíkokra vágjuk.
180 fokra melegített sütőben, vajjal kikent tepsiben megsütjük.
Tipp:
Négy adagot sütöttem a pogiból, a felének a tetejét reszelt sajttal, másik felét egész köménnyel szórtam meg.
Nem szabad túl vékonyra sodorni, mert nincs benne sem élesztő sem sütőpor. Ennek ellenére szép magas és nagyon finom ízű stanglikat kapunk. Kb. 25 percig sütöttem az én sütőmben.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.