Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött stangli recept

Töltött stangli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 1 csomag mirelit leveles tészta
    • 1/2 csokor újhagyma
    • 1/2 szál póréhagyma
    • 20 dkg sajt
    • 1 db tömlős krémsajt
    • 15 dkg bacon
    • 10 dkg sonka
    • őrölt fehér bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag
    • egész kömény
    • lenmag

    Elkészítése:

    A tésztákat szobahőmérsékleten felengedjük, vékonyra nyújtjuk. A bacont és a sonkát apróra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük. A sajtot lereszeljük. A pórét és az újhagymát felaprítjuk. Elkeverjük a sajtokat, hagymákat,bacont és a sonkát. Ízesítjük sóval és őrölt fehér borssal.

    A tésztát vékonyra nyújtjuk és két egyenlő részre vágjuk. Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, majd ráterítjük a másik tésztalapot és derelye vágóval vagy késsel tetszőleges formára vágjuk.

    A tésztát megkenjük felvert egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, egész köménnyel és/vagy lenmaggal. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    A krémsajtnak köszönhetően még másnap is puha marad!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek