Töltött napraforgó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 3 dl langyos tej
- 1 tk cukor
- 5 dkg élesztő
- 1 dl olaj
- 2-3 tk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez - tetejére magvak
Töltelék hozzávalói:
- 3-4 ek tejföl
- 4-5 szelet párizsi
- 1/2 fej hagyma apróra vágva
- reszelt sajt
- ketchup
- mustár
- majonéz
- snidling
- bazsalikom
- só
- bors
Elkészítése:
A tejet megmelegítjük, beletesszük a cukrot majd az élesztőt megfuttatjuk benne, ez nagyjából 5 perc. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a tejet az élesztővel végül az olajat. Jól összegyúrjuk.
kb. fél óráig letakarva pihentetjük, addig a tészta a duplájára fog dagadni.
A tésztát 4 részre osztottam. Mindegyiket 3-4 mm vastag kör alakra formáztam. Az egyiket áttettem egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Majd megkentem a korábban már összekevert töltelékkel. Ezután a másik lappal befedtem.
A közepére egy pogácsa szaggatóval egy kör alakot formázok (nem lyukasztom át a tésztát!). Kés vagy pizzaszeletelő segítségével a közepe felé háromszögeket vágok, melyeket 2-3 tekeréssel megcsavarok. Az egészet megkenem felvert tojással és ízlés szerint megszóróm magvakkal. Ugyanezt teszem a másik 2 lappal is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

