Töltött napraforgó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 3 dl langyos tej
- 1 tk cukor
- 5 dkg élesztő
- 1 dl olaj
- 2-3 tk só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- tetejére magvak
Töltelék hozzávalói:
- 3-4 ek tejföl
- 4-5 szelet párizsi
- 1/2 fej hagyma apróra vágva
- reszelt sajt
- ketchup
- mustár
- majonéz
- snidling
- bazsalikom
- só
- bors
Elkészítése:
A tejet megmelegítjük, beletesszük a cukrot majd az élesztőt megfuttatjuk benne, ez nagyjából 5 perc. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a tejet az élesztővel végül az olajat. Jól összegyúrjuk.
kb. fél óráig letakarva pihentetjük, addig a tészta a duplájára fog dagadni.
A tésztát 4 részre osztottam. Mindegyiket 3-4 mm vastag kör alakra formáztam. Az egyiket áttettem egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Majd megkentem a korábban már összekevert töltelékkel. Ezután a másik lappal befedtem.
A közepére egy pogácsa szaggatóval egy kör alakot formázok (nem lyukasztom át a tésztát!). Kés vagy pizzaszeletelő segítségével a közepe felé háromszögeket vágok, melyeket 2-3 tekeréssel megcsavarok. Az egészet megkenem felvert tojással és ízlés szerint megszóróm magvakkal. Ugyanezt teszem a másik 2 lappal is.