Töltike-maradékokból recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 4-5 vastagabb szelet (húsvéti) sonka felkockázva
- 3-4 kemény
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kockázva
- mustár
- ketchup
- só
- bors
- snidling
- petrezselyem
- kevés majonéz – melyeket összedolgozok.
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 3 dl langyos tej
- 1 tk cukor
- 5 dkg élesztő
- 1 dl olaj
- 2-3 tk só
- olvasztott vaj a tészta megkenéséhez
- egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Elkészítése:
A tejet megmelegítjük, beletesszük a cukrot, majd az élesztőt megfuttatjuk benne, ez nagyjából 5 perc. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a tejet az élesztővel, végül az olajat. Jól összegyúrjuk.
kb fél óráig letakarva pihentetjük, addig a tészta a duplájára fog dagadni.
A tésztát kinyújtjuk és a töltike szaggató hátoldalával köröket formázunk, majd megtöltjük (a kör egyik felére halmozzuk a tölteléket és a másik felét ráhajtjuk-ha nincs formázónk) és újra formázzuk.
A tetejüket tojás sárgával megkenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »