Töltike-maradékokból recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 4-5 vastagabb szelet (húsvéti) sonka felkockázva
- 3-4 kemény
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kockázva
- mustár
- ketchup
- só
- bors
- snidling
- petrezselyem
- kevés majonéz – melyeket összedolgozok.
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 3 dl langyos tej
- 1 tk cukor
- 5 dkg élesztő
- 1 dl olaj
- 2-3 tk só
- olvasztott vaj a tészta megkenéséhez
- egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Elkészítése:
A tejet megmelegítjük, beletesszük a cukrot, majd az élesztőt megfuttatjuk benne, ez nagyjából 5 perc. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a tejet az élesztővel, végül az olajat. Jól összegyúrjuk.
kb fél óráig letakarva pihentetjük, addig a tészta a duplájára fog dagadni.
A tésztát kinyújtjuk és a töltike szaggató hátoldalával köröket formázunk, majd megtöltjük (a kör egyik felére halmozzuk a tölteléket és a másik felét ráhajtjuk-ha nincs formázónk) és újra formázzuk.
A tetejüket tojás sárgával megkenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »