Töltike-maradékokból recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 4-5 vastagabb szelet (húsvéti) sonka felkockázva
- 3-4 kemény
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kockázva - mustár
- ketchup
- só
- bors
- snidling
- petrezselyem
- kevés majonéz – melyeket összedolgozok.
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 3 dl langyos tej
- 1 tk cukor
- 5 dkg élesztő
- 1 dl olaj
- 2-3 tk só
- olvasztott vaj a tészta megkenéséhez
- egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Elkészítése:
A tejet megmelegítjük, beletesszük a cukrot, majd az élesztőt megfuttatjuk benne, ez nagyjából 5 perc. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a tejet az élesztővel, végül az olajat. Jól összegyúrjuk.
kb fél óráig letakarva pihentetjük, addig a tészta a duplájára fog dagadni.
A tésztát kinyújtjuk és a töltike szaggató hátoldalával köröket formázunk, majd megtöltjük (a kör egyik felére halmozzuk a tölteléket és a másik felét ráhajtjuk-ha nincs formázónk) és újra formázzuk.
A tetejüket tojás sárgával megkenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

