Tepertős pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 25 dkg darált tepertő
- 1 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A lisztet egy mély tálba tesszük,hozzáadjuk a tepertőt,tejfölt,tojást,ízlés szerinti borsot,pirospaprikát és sót.A tálban lévő alapanyagokra rászórjuk az élesztőt,majd a tejet megmelegítjük,és beleöntjük a tálba.A tésztához valókat jól összegyúrjuk,majd centi vastagra nyújtjuk és 3-szor összehajtjuk.Ezt megismételjük még kétszer.Az utolsó nyújtásnál a tetejét bevagdaljuk,úgy szaggatjuk ki.Tepsibe téve,a tetejét megkenjük tojássárgával.Előmelegített sütőbe, 25-30percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »