Teljes kiőrlésű kiflik,zsemlék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 50 dkg teljeskiőrlésű rozsliszt
- kicsi só
- 5 dkg élesztő
- magkeverék (mix)
- 1 tk.olívaolaj, vagy olvíva margarin
- langyos víz
- 1 dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókhoz. Kézzel alaposan kidagasztjuk, persze közben adagoljuk a langyos vizet, s a sót is szükség szerint. Mindent belerakunk, majd meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük. Ha megkelt, deszkán formákra szaggatjuk és papírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Kicsit, kb. 20percig ott is pihentetjük, majd közepes sütőben, (180 fok) készre sütjük.
Tipp:
Több napig eláll, már ha marad. Medvehagyma szezon van, kitűnő párosítás!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »