Teljes kiőrlésű kiflik,zsemlék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 50 dkg teljeskiőrlésű rozsliszt
- kicsi só
- 5 dkg élesztő
- magkeverék (mix)
- 1 tk.olívaolaj, vagy olvíva margarin
- langyos víz
- 1 dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókhoz. Kézzel alaposan kidagasztjuk, persze közben adagoljuk a langyos vizet, s a sót is szükség szerint. Mindent belerakunk, majd meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük. Ha megkelt, deszkán formákra szaggatjuk és papírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Kicsit, kb. 20percig ott is pihentetjük, majd közepes sütőben, (180 fok) készre sütjük.
Tipp:
Több napig eláll, már ha marad. Medvehagyma szezon van, kitűnő párosítás!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »