Teljes kiőrlésű kiflik,zsemlék recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 50 dkg teljeskiőrlésű rozsliszt
- kicsi só
- 5 dkg élesztő
- magkeverék (mix)
- 1 tk.olívaolaj, vagy olvíva margarin
- langyos víz
- 1 dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókhoz. Kézzel alaposan kidagasztjuk, persze közben adagoljuk a langyos vizet, s a sót is szükség szerint. Mindent belerakunk, majd meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük. Ha megkelt, deszkán formákra szaggatjuk és papírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Kicsit, kb. 20percig ott is pihentetjük, majd közepes sütőben, (180 fok) készre sütjük.
Tipp:
Több napig eláll, már ha marad. Medvehagyma szezon van, kitűnő párosítás!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

