Tejfölös pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tejföl
- 1 dl tej + 1 kk cukor
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk, majd deszkára rajuk, letakarva ½ óráig pihentetjük. Utána kinyújtjuk és visszahajtjuk.
Ezt még 2x ismételjük (fontos, mert így lesz leveles a pogácsánk).
Végül a tésztát kinyújtjuk, a pogácsa szaggatóval bevagdossuk, megkenjük tojásfehérjével és kiszaggatjuk a pogácsákat.
Sütőlemezen 10-15 percet pihentetjük (így nem dőlnek el) és 180 fokos sütőben 30 perc alatt kisütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »