Tejfölös pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tejföl
- 1 dl tej + 1 kk cukor
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk, majd deszkára rajuk, letakarva ½ óráig pihentetjük. Utána kinyújtjuk és visszahajtjuk.
Ezt még 2x ismételjük (fontos, mert így lesz leveles a pogácsánk).
Végül a tésztát kinyújtjuk, a pogácsa szaggatóval bevagdossuk, megkenjük tojásfehérjével és kiszaggatjuk a pogácsákat.
Sütőlemezen 10-15 percet pihentetjük (így nem dőlnek el) és 180 fokos sütőben 30 perc alatt kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »