Tejfölös pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 3 dkg élesztő
- 2 dl tejföl
- 1 dl tej + 1 kk cukor
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk, majd deszkára rajuk, letakarva ½ óráig pihentetjük. Utána kinyújtjuk és visszahajtjuk.
Ezt még 2x ismételjük (fontos, mert így lesz leveles a pogácsánk).
Végül a tésztát kinyújtjuk, a pogácsa szaggatóval bevagdossuk, megkenjük tojásfehérjével és kiszaggatjuk a pogácsákat.
Sütőlemezen 10-15 percet pihentetjük (így nem dőlnek el) és 180 fokos sütőben 30 perc alatt kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

