Szilveszteri finomságok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 dkg élesztő
- 2 kk só
- 1 mk cukor
- 1 fagyasztott margarin (25 dkg)
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejen felfuttatjuk,majd a liszttel,sóval,tejjel összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle,majd téglalap alakúra kisodorjuk. Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük és feltekerjük.
Kisodorjuk,háromszor hajtogatjuk 20 percenként.
Másfél adagban készítettem.
Lett belőle sajtos buci,amelyeket derelye vágóval vágtam ki,majd virslivel töltött és kakaós is. A virslisnél négyzet formákat vágtam ki,1 db virslit ketté vágtam és kiflinek feltekertem. Felvert tojással lekentem,reszelt sajttal megszórtam. A kakaósnál,kakaópor,fahéj,kristálycukor,reszelt alma egyvelegével töltöttem.
180 fokos sütőben sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

