Szilveszteri finomságok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dkg élesztő
- 2 kk só
- 1 mk cukor
- 1 fagyasztott margarin (25 dkg)
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejen felfuttatjuk,majd a liszttel,sóval,tejjel összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle,majd téglalap alakúra kisodorjuk. Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük és feltekerjük.
Kisodorjuk,háromszor hajtogatjuk 20 percenként.
Másfél adagban készítettem.
Lett belőle sajtos buci,amelyeket derelye vágóval vágtam ki,majd virslivel töltött és kakaós is. A virslisnél négyzet formákat vágtam ki,1 db virslit ketté vágtam és kiflinek feltekertem. Felvert tojással lekentem,reszelt sajttal megszórtam. A kakaósnál,kakaópor,fahéj,kristálycukor,reszelt alma egyvelegével töltöttem.
180 fokos sütőben sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »