Szezámos ropogós recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2-3 ek tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 púpos kávés kanál só
Elkészítése:
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd négy cipót készítünk belőle. Amelyikkel éppen nem dolgozunk, azt betesszük a hűtőbe. A cipókat egy 20×30-cas sütőpapírra nyújtjuk, majd a tetejét megszórjuk szezám és köménymaggal. Felcsíkozzuk, majd a sütőpapírt egy tepsibe tesszük. 200 fokon 12 percig sütjük, és még melegen széttördeljük őket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

