Szezámmagos sós rudacska recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral, langyos tejjel felfuttatom. A lisztet a margarinnal elmorzsolom,hozzáadom a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját, és a só felét. Összegyúrom. Letakarva kb egy órát pihentetem. Utána 1 cm vastagságúra nyújtom. Az egész tojást és a megmaradt tojás fehérjét felverem, hozzáadom a maradék sót, és megkenem a tésztát Megszórom szezámmaggal. Éles késsel ujjnyi szélesre vágom és tetszőleges nagyságúra darabolom.
A tésztákat margarinnal vékonyan kikent tepsibe teszem és 180 – 200 fokon (gázsütő 3. fokozat) 15 – 20 perc alatt megsütöm.
Lehet sajttal, köménymaggal is megszórni a tetejét.
Forrás: https://sutemenyeim.blogspot.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.