Szezámmagos sós rudacska recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral, langyos tejjel felfuttatom. A lisztet a margarinnal elmorzsolom,hozzáadom a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját, és a só felét. Összegyúrom. Letakarva kb egy órát pihentetem. Utána 1 cm vastagságúra nyújtom. Az egész tojást és a megmaradt tojás fehérjét felverem, hozzáadom a maradék sót, és megkenem a tésztát Megszórom szezámmaggal. Éles késsel ujjnyi szélesre vágom és tetszőleges nagyságúra darabolom.
A tésztákat margarinnal vékonyan kikent tepsibe teszem és 180 – 200 fokon (gázsütő 3. fokozat) 15 – 20 perc alatt megsütöm.
Lehet sajttal, köménymaggal is megszórni a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

