Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos sós rudacska recept

Szezámmagos sós rudacska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt (40 dkg sima liszt és 10 dkg rétesliszt),
    • 22dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dkg élesztő
    • 1/2 dkg cukor
    • 1 dl tej
    • 1 dkg só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tészta megkenéséhez
    • szezámmag

    Elkészítése:

    Az élesztőt a cukorral, langyos tejjel felfuttatom. A lisztet a margarinnal elmorzsolom,hozzáadom a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját, és a só felét. Összegyúrom. Letakarva kb egy órát pihentetem. Utána 1 cm vastagságúra nyújtom. Az egész tojást és a megmaradt tojás fehérjét felverem, hozzáadom a maradék sót, és megkenem a tésztát Megszórom szezámmaggal. Éles késsel ujjnyi szélesre vágom és tetszőleges nagyságúra darabolom.

    A tésztákat margarinnal vékonyan kikent tepsibe teszem és 180 – 200 fokon (gázsütő 3. fokozat) 15 – 20 perc alatt megsütöm.

    Lehet sajttal, köménymaggal is megszórni a tetejét.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá