Szezámmagos sós rudacska recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral, langyos tejjel felfuttatom. A lisztet a margarinnal elmorzsolom,hozzáadom a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját, és a só felét. Összegyúrom. Letakarva kb egy órát pihentetem. Utána 1 cm vastagságúra nyújtom. Az egész tojást és a megmaradt tojás fehérjét felverem, hozzáadom a maradék sót, és megkenem a tésztát Megszórom szezámmaggal. Éles késsel ujjnyi szélesre vágom és tetszőleges nagyságúra darabolom.
A tésztákat margarinnal vékonyan kikent tepsibe teszem és 180 – 200 fokon (gázsütő 3. fokozat) 15 – 20 perc alatt megsütöm.
Lehet sajttal, köménymaggal is megszórni a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

