Szezámmagos sörkifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1/2 dl tej
- pici cukor
- 0,7 ml olaj
- 2 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 kenéshez
- 2 evőkanál tejföl
- pár szelet sonka
- szezámmag
- parmezánsajt
Elkészítése:
Az élesztőt a tejjel és a cukorral picit felfuttatjuk, majd összekeverjük a liszttel. Hozzáadjuk az olajat, vajat, 1 tojást, és a tejfölt.
Kb. 1 órát kelesztjük. Amikor kétszeresére növekszik két részre választjuk.
Az egyik részt kinyújtjuk és háromszögeket vágunk belőle. Vagyis a kinyújtott tésztát először félbe, majd negyedbe, végül nyolc részt vágjuk. Megtöltjük őket kicsire vágott sonkaszeletekkel és megszórjuk parmezánnal.
A háromszöget a szélesebb vége felől kezdjük el feltekerni, hogy végül megkapjuk ezeket a kifli formákat. Ha készen vannak megkenjük őket egész tojással, és megszórjuk szezámmaggal, és tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25-30 percet sütjük.
Délutáni sziesztához, reggeli kávé mellé vagy gyerekeknek tízórainak is kiváló.
Tipp:
Bármi mással is tölthető akár tarja, füstölt sajt, virsli is érdekes hozzávaló lehet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »