Szezámmagos sörkifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1/2 dl tej
- pici cukor
- 0,7 ml olaj
- 2 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 kenéshez - 2 evőkanál tejföl
- pár szelet sonka
- szezámmag
- parmezánsajt
Elkészítése:
Az élesztőt a tejjel és a cukorral picit felfuttatjuk, majd összekeverjük a liszttel. Hozzáadjuk az olajat, vajat, 1 tojást, és a tejfölt.
Kb. 1 órát kelesztjük. Amikor kétszeresére növekszik két részre választjuk.
Az egyik részt kinyújtjuk és háromszögeket vágunk belőle. Vagyis a kinyújtott tésztát először félbe, majd negyedbe, végül nyolc részt vágjuk. Megtöltjük őket kicsire vágott sonkaszeletekkel és megszórjuk parmezánnal.
A háromszöget a szélesebb vége felől kezdjük el feltekerni, hogy végül megkapjuk ezeket a kifli formákat. Ha készen vannak megkenjük őket egész tojással, és megszórjuk szezámmaggal, és tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25-30 percet sütjük.
Délutáni sziesztához, reggeli kávé mellé vagy gyerekeknek tízórainak is kiváló.
Tipp:
Bármi mással is tölthető akár tarja, füstölt sajt, virsli is érdekes hozzávaló lehet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


