Szezámmagos háromszög recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 80 dkg finomliszt
- 1 evőkanál só
- 1,5 dl olaj
- 4 dl tej
- 5 dkg élesztő
A krémhez:
- 20 dkg margarin
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 evőkanál tejföl
- kevés só
A tetejére:
- szezámmag
- esetleg reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd puha tésztát gyúrunk a hozzávalókból.
Kétszeresére kelesztjük, átgyúrjuk és 3 cipót formálunk, gáztepsi nagyságúra nyújtjuk egyenként.
A töltelékhez 3 tojássárgáját a puha margarinnal és a sóval habosra keverjük. A lapokat egyenként megkenjük ezzel a krémmel, majd feltekerjük, mint a bejglit.
A tejfölt az 1 tojássárgával kikeverjük és a rudakat megkenjük, szezámmaggal vagy sajttal megszórjuk és 45 fokos szögben háromszög alakokat vagdalunk.
Még fél óráig meleg helyen tartjuk, kelesztjük, majd megsütjük 180 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »