Szezámmagos háromszög recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 80 dkg finomliszt
- 1 evőkanál só
- 1,5 dl olaj
- 4 dl tej
- 5 dkg élesztő
A krémhez:
- 20 dkg margarin
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 evőkanál tejföl
- kevés só
A tetejére:
- szezámmag
- esetleg reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd puha tésztát gyúrunk a hozzávalókból.
Kétszeresére kelesztjük, átgyúrjuk és 3 cipót formálunk, gáztepsi nagyságúra nyújtjuk egyenként.
A töltelékhez 3 tojássárgáját a puha margarinnal és a sóval habosra keverjük. A lapokat egyenként megkenjük ezzel a krémmel, majd feltekerjük, mint a bejglit.
A tejfölt az 1 tojássárgával kikeverjük és a rudakat megkenjük, szezámmaggal vagy sajttal megszórjuk és 45 fokos szögben háromszög alakokat vagdalunk.
Még fél óráig meleg helyen tartjuk, kelesztjük, majd megsütjük 180 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »