Szatmári sós kifli recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2 ek vaj
- 2-2,5 dl tej
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek só
- tojás sárgája a kenéshez
Elkészítése:
Lágy, kelt tésztát dagasztunk a lisztből, az élesztőből, a tojásból, a tejből és a sóból. Ha már fényes, beledagasztjuk a langyos, olvasztott vajat is. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk a megkelt tésztát és téglalap alakúra nyújtjuk. Hosszúkás háromszögeket vágunk belőle, kézzel kicsit meg is nyújtjuk és kiflivé tekerjük. Sütőpapírt terítünk egy nagy tepsibe, rápakoljuk a süteményeket. Tiszta konyharuhával letakarjuk, megint hagyjuk kelni egy bő félórát.
Ekkor szoba hőmérsékletű tojás sárgájával lekenjük, megszórjuk sóval és lehet még köménymaggal is. Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »