Szatmári sós kifli recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2 ek vaj
- 2-2,5 dl tej
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek só
- tojás sárgája a kenéshez
Elkészítése:
Lágy, kelt tésztát dagasztunk a lisztből, az élesztőből, a tojásból, a tejből és a sóból. Ha már fényes, beledagasztjuk a langyos, olvasztott vajat is. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk a megkelt tésztát és téglalap alakúra nyújtjuk. Hosszúkás háromszögeket vágunk belőle, kézzel kicsit meg is nyújtjuk és kiflivé tekerjük. Sütőpapírt terítünk egy nagy tepsibe, rápakoljuk a süteményeket. Tiszta konyharuhával letakarjuk, megint hagyjuk kelni egy bő félórát.
Ekkor szoba hőmérsékletű tojás sárgájával lekenjük, megszórjuk sóval és lehet még köménymaggal is. Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »