Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalámis kelt virág recept

Szalámis kelt virág
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g liszt
    • 1 csomag porélesztő
    • 3 dl tej
    • 1,5 ek cukor
    • 1 tk só
    • 80 szelet szalámi (nekem picit vastagabb volt, mert én szeleteltem)
    • 150 g reszelt sajt
    • 3 ek vaj

    Elkészítése:

    1 dl langyos tejben, 1 tk cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

    A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt és 2 dl langyos tejet. Dagasztó géppel alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen fél órát kelesztjük. (Persze kézzel is összegyúrhatjuk és dagaszthatjuk.)

    A megkelt tésztát 4-5 mm vastagra nyújtjuk, vékonyan megkenjük olvasztott vajjal, majd eloszlatjuk rajta a reszelt sajtot. Kb 5 cm vastag csíkokat vágunk belőle, majd ráfektetjük a szalámi szeleteket úgy, hogy az 1/3 része lelógjon a tészta széléről. Ezért lesz olyan a csigánk, mintha egy szép virág lenne.

    Feltekerjük a csíkokat, a végét óvatosan behajthatjuk a csiga alá (nem fontos). Egy csigára kb. 5-6 szelet szalámit számolhatunk. Aki szeretné, még a tetejét is meghintheti egy kis reszelt sajttal, de nem szükséges. Én csak azt szórtam rá a végén, ami lepotyogott a feltekerés közben.

    Sütőpapírral bélelt, enyhén olajozott tepsibe helyezzük a virágokat, majd még fél órát kelesztjük. Előmelegített 175-180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá