Sóskifli recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1,5 tk. Só
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 2 dl tej
- 0,5 dl langyos víz
- 1 tk cukor
- 2 dkg élesztő
- 0,5 dl olaj
Elkészítése:
Az olaj kivételével mindent beleraktam a tálba és jól kidagasztottam.
Kb. 5 perc után, mikor már összeáll a tészta, az olajat is hozzá tettem.
Majd kiolajozott kelesztő tálban duplájára kelesztettem.
Ezután lisztezett felületre borítottam, majd 10 darabba vágtam, mindet kinyújtottam négyzet alakúra.
Az egyik csücskétől elkezdtem szorosan feltekerni, mikor a közepéig értem, a még kimaradó részt nyújtottam tovább a tekerés előtt.
Kivajazott tepsibe sorakoztattam, egy kicsit távolabb, mivel jól megnőnek.
Felvert tojással lekentem, köménymaggal megszórtam és még 20 percet pihentettem.
Előmelegített sütőben megsütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »