Sóskifli recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1,5 tk. Só
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 2 dl tej
- 0,5 dl langyos víz
- 1 tk cukor
- 2 dkg élesztő
- 0,5 dl olaj
Elkészítése:
Az olaj kivételével mindent beleraktam a tálba és jól kidagasztottam.
Kb. 5 perc után, mikor már összeáll a tészta, az olajat is hozzá tettem.
Majd kiolajozott kelesztő tálban duplájára kelesztettem.
Ezután lisztezett felületre borítottam, majd 10 darabba vágtam, mindet kinyújtottam négyzet alakúra.
Az egyik csücskétől elkezdtem szorosan feltekerni, mikor a közepéig értem, a még kimaradó részt nyújtottam tovább a tekerés előtt.
Kivajazott tepsibe sorakoztattam, egy kicsit távolabb, mivel jól megnőnek.
Felvert tojással lekentem, köménymaggal megszórtam és még 20 percet pihentettem.
Előmelegített sütőben megsütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »