Sós torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Elkészítése:
A tortához pizza lapot készítettem,(de a boltba megvásárolható is megfelelő) a lisztet egy nagy tálba öntöttem a közepébe egy kis mélyedést hagytam, ahová ez előzetesen tejben felfuttatott élesztőt a 2 db tojást, a cukrot, a sót és az olajat öntöttem. Majd addig gyúrtam, míg a tészta teljesen elvált a tál falától. Félretettem kb. 30 percig kelni. Közben megcsináltam a tortához a töltelékeket, az első krémhez 4 db tojást főztem, majd miután kihűlt villával jó alaposan összetörtem, megsóztam megborsoztam. Majd egy robotgép segítségével, a vajjal összekevertem, hogy egy krémet kapja utolsó lépésként hozzáadtam a finomra aprított petrezselyem zöldet is. A második krém egy körözött melyhez a túrót összetörtem, majd ízlés szerint fűszereztem só, bors, örült piros paprika, illetve csípős paprikakrém is került bele. Ezekhez szintén robotgép segítségével hozzákevertem a szobahőmérsékletű vajat és ezzel a krémek el is készültek. Miután a tészta megkelt, 2 felé osztottam és lisztes deszkán kissé kinyújtottam. 22cm átmérőjű kapcsos tortaformában arany barnára sütöttem, mielőtt még betettem volna, hogy semmiképpen se száradjon ki az egyik lapot paradicsomszósszal a másikat pedig fokhagymás olajjal kentem be. Amint megsült vártam egy kicsit és azután az első lapot megkentem a körözöttel, rá fektettem a másik lapot és az egész tortát a tojásos krémmel vontam be. A díszítésnek csak a fantázia szabhat határ én erre zöldségeket: lilahagymát, újhagymát, paprikát, retket, valamit, ropit, száraz szalámit és csirkemell sonkát használtam.