Sós torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Elkészítése:
A tortához pizza lapot készítettem,(de a boltba megvásárolható is megfelelő) a lisztet egy nagy tálba öntöttem a közepébe egy kis mélyedést hagytam, ahová ez előzetesen tejben felfuttatott élesztőt a 2 db tojást, a cukrot, a sót és az olajat öntöttem. Majd addig gyúrtam, míg a tészta teljesen elvált a tál falától. Félretettem kb. 30 percig kelni. Közben megcsináltam a tortához a töltelékeket, az első krémhez 4 db tojást főztem, majd miután kihűlt villával jó alaposan összetörtem, megsóztam megborsoztam. Majd egy robotgép segítségével, a vajjal összekevertem, hogy egy krémet kapja utolsó lépésként hozzáadtam a finomra aprított petrezselyem zöldet is. A második krém egy körözött melyhez a túrót összetörtem, majd ízlés szerint fűszereztem só, bors, örült piros paprika, illetve csípős paprikakrém is került bele. Ezekhez szintén robotgép segítségével hozzákevertem a szobahőmérsékletű vajat és ezzel a krémek el is készültek. Miután a tészta megkelt, 2 felé osztottam és lisztes deszkán kissé kinyújtottam. 22cm átmérőjű kapcsos tortaformában arany barnára sütöttem, mielőtt még betettem volna, hogy semmiképpen se száradjon ki az egyik lapot paradicsomszósszal a másikat pedig fokhagymás olajjal kentem be. Amint megsült vártam egy kicsit és azután az első lapot megkentem a körözöttel, rá fektettem a másik lapot és az egész tortát a tojásos krémmel vontam be. A díszítésnek csak a fantázia szabhat határ én erre zöldségeket: lilahagymát, újhagymát, paprikát, retket, valamit, ropit, száraz szalámit és csirkemell sonkát használtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »