Sós teasütemény recept
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 60 dkg vaj
- 4 dkg só
- 3 dl tejszín
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga - 20 dkg reszelt trappista sajt
- 1 evőkanál köménymag
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból géppel sima tésztát dagasztunk, egyenletes vastagságúra, kb. 1,5-2 cm vastagra kinyújtjuk. Ezután beirdaljuk a kés tompább felével. A tésztát lekenjük tojássárgával, sütőlemezre tesszük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap elővesszük, lekenjük újra tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Ha szeretjük a köményt, akkor abból is szórjunk a tészták egyik felére. Felszeleteljük éles késsel/derelyevágóval rombusz, vagy kisebb pogácsaszaggatóval kör, esetleg négyszög, vagy félhold alakúra.
Az elkészített darabokat sütőlemezre tesszük 1,5 cm távolságra egymástól, és előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

