Sós teasütemény recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 60 dkg vaj
- 4 dkg só
- 3 dl tejszín
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 1 evőkanál köménymag
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból géppel sima tésztát dagasztunk, egyenletes vastagságúra, kb. 1,5-2 cm vastagra kinyújtjuk. Ezután beirdaljuk a kés tompább felével. A tésztát lekenjük tojássárgával, sütőlemezre tesszük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap elővesszük, lekenjük újra tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Ha szeretjük a köményt, akkor abból is szórjunk a tészták egyik felére. Felszeleteljük éles késsel/derelyevágóval rombusz, vagy kisebb pogácsaszaggatóval kör, esetleg négyszög, vagy félhold alakúra.
Az elkészített darabokat sütőlemezre tesszük 1,5 cm távolságra egymástól, és előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »