Sós teasütemény recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 60 dkg vaj
- 4 dkg só
- 3 dl tejszín
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 1 evőkanál köménymag
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból géppel sima tésztát dagasztunk, egyenletes vastagságúra, kb. 1,5-2 cm vastagra kinyújtjuk. Ezután beirdaljuk a kés tompább felével. A tésztát lekenjük tojássárgával, sütőlemezre tesszük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap elővesszük, lekenjük újra tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Ha szeretjük a köményt, akkor abból is szórjunk a tészták egyik felére. Felszeleteljük éles késsel/derelyevágóval rombusz, vagy kisebb pogácsaszaggatóval kör, esetleg négyszög, vagy félhold alakúra.
Az elkészített darabokat sütőlemezre tesszük 1,5 cm távolságra egymástól, és előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »